Deze slimme fitness-spiegels zijn je personal trainer
Sportgadgets

Deze slimme fitness-spiegels zijn je personal trainer

09-09-2018 13:52 Laatste update: 10-09-2018 08:10

Geen zin om naar de sportschool te gaan? De slimme spiegel van Mirror maakt het mogelijk om thuis samen met anderen klasjes te volgen en om een personal trainer in te schakelen.

Als de Mirror uit staat, is het een gewone spiegel. Maar als je hem aanzet, zie je niet alleen jezelf maar ook een instructeur en de andere leden van je fitness-klasje. Rol je yogamatje uit en je kunt aan de slag.

Er zijn verschillende klasjes die je als Mirror-bezitter kunt volgen, variërend van krachttrainingen tot cardio en van pilates tot boksen. Wekelijk vinden er ruim vijftig live klassen plaats, maar je kunt ook kiezen voor een eerder opgenomen klasje.

Selfie maken

Dankzij een mooie interface krijg je naast de instructies ook andere informatie te zien, bijvoorbeeld over je hartslag of het aantal calorieën dat je hebt verbrand. Via een ingebouwde camera is het mogelijk om een selfie te maken die je kunt delen met de andere leden van je fitness-klasje.

Goedkoop is de sportschoolvervanger niet: de spiegel kost, inclusief een abonnement van 12 maanden, 1495 dollar. Is dat een te hoog bedrag, dan kun je er ook voor kiezen om een abonnement te nemen op de spiegel à raison van 164 dollar per maand. Een stuk duurder dan het gemiddelde sportschoolabonnement.

Tonal

Mirror is niet de enige startup die zich op de fitness-thuismarkt stort. Zo kun je ook de Tonal kopen: een interactief led-scherm waaraan elektromagnetische gewichten en kabels kunnen worden bevestigd. Prijs: 2995 dollar.