Reed Hastings, bestuursvoorzitter en mede-oprichter van Netflix. Beeld © AFP
Reed Hastings, bestuursvoorzitter en mede-oprichter van Netflix. Beeld © AFP
Nog niet verwijderd

Netflix stelt schrappen bekende series met 1 maand uit

10 september 2018 23:12

Netflix heeft meerdere bekende series, die uit het aanbod in Nederland verwijderd dreigden te worden, met een maand verlengd.

Netflix dreigde afgelopen weekend allerlei topseries uit zijn collectie in Nederland te verwijderen vanwege het aflopen van licenties. De meeste van de seizoenen van deze series zijn echter met een maand verlengd door de streamingdienst.

Het gaat om Sons of Anarchy, New Girl, Homeland, Prison Break, American Horror Story, Modern Family, How I Met Your Mother en White Collar. Deze series hebben nu 8 oktober als einddatum gekregen op de Nederlandse versie van Netflix, hoewel de videodienst mogelijk wederom de licentie verlengt.

Van Modern Family, White Collar en American Horror Story zijn wel één of meerdere seizoenen verwijderd. De series The Expanse, Gomorra en Dicte zijn volgens informatie van Netflix op 30 september voor het laatst te bekijken. The Expanse is overgenomen door Netflix-concurrent Amazon Prime Video.

Netflix schrapt regelmatig series en films wegens contracten die niet worden verlengd, Soms keren eerder verwijderde titels op een later moment weer terug op de videodienst. 

Netflix is deze week precies vijf jaar actief in Nederland.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Netflix wordt verplicht 30 procent EU-content aan te bieden'

Volg Bright

Like ons op Facebook.

Volg ons op Twitter en Instagram.

En subscribe je op ons YouTube-kanaal.