Arjen Kamphuis Beeld © Dennis van Zuijlekom
Arjen Kamphuis Beeld © Dennis van Zuijlekom
RTL Nieuws

Visser vindt spullen van vermiste Arjen Kamphuis

12 september 2018 10:39

In Noorwegen zijn spullen gevonden van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis. Dat meldt de politie in Noorwegen.

Welke spullen wil de politie nog niet zeggen. Een visser vond ze, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was. Hij wordt sinds 20 augustus vermist.

In Nederland had Kamphuis nog een opvouwbare kayak gekocht, waarmee hij tijdens zijn vakantie bij de Noorse fjorden wilde gaan kayakken. 

Met de trein

De politie heeft aanleiding om te denken dat Kamphuis op die dag met de trein van Bodø naar Rognan is gereisd. Of hij daadwerkelijk op de plek is geweest waar de spullen nu zijn gevonden kan de politie nog niet zeggen.

Arjen is voor het laatst gezien in het noorden van Noorwegen, op 20 augustus bij Bodø. Zo'n 50 kilometer verderop zijn op 12 september spullen van hem gevonden. Zijn telefoon maakte op 30 augustus contact met een zendmast in het zuiden.

Zendmast

Op 22 augustus zou hij terugvliegen naar Nederland, maar die vlucht heeft hij gemist. Na ruim een week lijkt er plots een teken van leven: op 30 augustus is zijn telefoon voor twintig minuten ingeschakeld geweest en maakte het apparaat contact met een zendmast in Vikesa, een plaats helemaal in het zuiden van Noorwegen. Daarna is de simkaart vervangen door een Duits exemplaar.

25 tips

Eerder kwamen er 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending over de vermiste cybersecurityspecialist. De Noorse politie houdt nog alle opties open over wat er kan zijn gebeurd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Kamphuis: 'Een good guy met een enorm ethisch besef'