Beeld © Getty.
Beeld © Getty.
Offline muziek

Spotify laat gebruikers nu 10.000 nummers opslaan

13 september 2018 12:42

Spotify laat gebruikers drie keer meer nummers offline opslaan. De muziekdienst heeft de downloadlimiet verhoogd naar 10.000 nummers.

Met Spotify kun je niet alleen muziek streamen, je kan ook liedjes offline opslaan, zodat je ze ook kunt luisteren als je geen internetverbinding hebt. Dat is een stuk beter voor je databundel en handig voor op reis. Maar Spotify had tot nu toe een limiet van 3333 nummers die gebruikers offline konden bewaren, op maximaal drie apparaten tegelijk.

Dat aantal is in de nieuwste update van Spotify verdrievoudigd, bevestigt het bedrijf aan Rolling Stone. Gebruikers kunnen nu maximaal 10.000 nummers opslaan, op maximaal vijf apparaten.

Tientallen GB's aan muziek

In de instellingen van Spotify kun je kiezen met welke kwaliteit muziek wordt gestreamd en gedownload. De hoogste kwaliteit die Spotify biedt is 320 kbps. Het formaat van zulke nummers ligt zo rond de 2,4 MB per minuut. Als we uitgaan van een gemiddelde lengte van 3 minuten per nummer, dan neemt het offline opslaan van 10.000 nummers ruim 70 GB in beslag.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Spotify en Netflix willen App Store omzeilen