Bedrijven tonen geen advertenties meer bij controversiële youtubers. Beeld © Getty
Bedrijven tonen geen advertenties meer bij controversiële youtubers. Beeld © Getty
Op smartphones

YouTube heeft nu ook verticale reclames

13 september 2018 19:52

YouTube toont voortaan op smartphones ook verticale reclames voor de video's. De commercials vullen dan bijna het hele telefoonscherm.

YouTube laat sinds kort verticale video's, die meestal met smartphones zijn gefilmd, beter zien, zonder zwarte balken aan de zijkanten. De videodienst heeft nu ook de mogelijkheid toegevoegd om verticale reclames voor de filmpjes te tonen, meldt The Drum.

Als een gebruiker op zijn smartphone kijkt, kan YouTube de verticale reclamevideo tonen, als een adverteerder die heeft toegevoegd. Momenteel is het nieuwe reclameformaat alleen bij een deel van de gebruikers en video's beschikbaar. Snapchat en Instagram tonen al langer reclames in het verticale videoformaat.

70 procent kijktijd op mobiel

Voor YouTube is het belangrijk om video's geschikter te maken voor smartphones. Al 70 procent van de totale kijktijd op de videosite vindt volgens Google plaats op telefoons.

Facebook en Instagram proberen met name op telefoons de concurrentie met YouTube aan te gaan met de videoplatforms Facebook Watch en IGTV

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

YouTube-rivaal Facebook Watch in Nederland beschikbaar

Subscribe je ook op het Bright YouTube-kanaal