Vanuit garage naar hyperloop

Boring Company mag futuristische garage bouwen

14 september 2018 11:33

De Boring Company van Elon Musk heeft toestemming gekregen om een prototype-garage te bouwen die auto’s naar een ondergrondse hyperloop vervoert.

De futuristische garage moet verrijzen bij een pand dat grenst aan de ondergrondse tunnel die de Boring Company al heeft aangelegd in de buurt van SpaceX-hoofdkantoor in de Californische plaats Hawthorne. De Boring Company heeft het betreffende terrein recent gekocht en nu toestemming gekregen van de gemeenteraad van Hawthorne om de garage bij het pand te verbinden met de tunnel, meldt The Mercury News.

Uit tekeningen blijkt dat voertuigen via een lift van en naar de ondergrondse garage worden vervoerd. Het zal vooralsnog echter niet mogelijk zijn om met een auto vanuit de tunnel naar buiten te rijden of omgekeerd. De gemeente stelt als voorwaarde voor de bouw van de garagelift dat de Boring Company geen extra verkeer zal genereren.

1200 kilometer per uur

Het idee achter de hyperloop is om voertuigen met hoge snelheden te verplaatsen dankzij een magnetisch veld en een bijna-vacuüm buis. De technologie moet het mogelijk maken om een topsnelheid van ruim 1200 kilometer per uur te bereiken.

Elon Musk wil met zijn Boring Company honderden tunnels onder Los Angeles bouwen waar pods met passagiers doorheen zullen schieten. Om dat financieel haalbaar te maken ontwikkelt de Boring Company nu een methode om het boren van ondergrondse tunnels aanmerkelijk goedkoper te maken.

Behalve de Boring Company zijn er nog verscheidene andere partijen die zich bezighouden met de ontwikkeling van hyperloops, waaronder Hyperloop One van miljardair Richard Branson.

Nederlandse startup

In Nederland werkt de startup Hardt aan een Europese hyperloop. Onder meer Deutsche Bahn, Continental en BAM hebben zich aangesloten bij een consortium voor de ontwikkeling van een hyperloop, dat door Hardt is opgericht. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Musk belooft ondergrondse rit met hyperloop voor 1 dollar