Samsung Note 9-telefoon vliegt in handtas in de fik
?

Samsung Note 9-telefoon vliegt in handtas in de fik

17-09-2018 13:24 Laatste update: 19:54

Een gloednieuwe Note 9-smartphone van Samsung is in de fik gevlogen in de handtas van een vrouw, die in een lift stond.

Na het debacle van de licht ontvlambare Note 7 heeft Samsung er alles aan gedaan om de (imago)schade te herstellen. Bij de presentatie van de Galaxy Note 9 in augustus werd er zelfs gedaan alsof de Note 7 nooit bestaan had. De topman van de mobiele tak zei nadrukkelijk dat de Note 9 veilig was.

Dan kan je erop wachten dat er ergens in de wereld toch weer een nieuw Note-toestel in de fik vliegt.

In dit geval was het bij de makelaar Diane Chung, zo meldt de New York Post. De Amerikaanse vrouw heeft een rechtszaak aangespannen tegen Samsung.

Lift

Op 3 september werd de telefoon 'extreem heet' toen de vrouw met het toestel in haar hand in de lift stond. Ze gooide de telefoon in haar handtas, waarna de telefoon begon te roken. Toen ze de Note 9 uit de tas wilde halen, brandde ze haar vingers. Door de rook kon ze de knopjes van de lift niet meer zien.

Toen de liftdeur weer open ging, schopte ze de telefoon naar buiten, de lobby in. Volgens Chung was alles in haar tas verpest door de ontplofte telefoon.

Samsung onderzoek

Een woordvoerder laat aan de New York Post weten het voorval te onderzoeken. Het gaat volgens hem om een incident. "We hebben geen meldingen van vergelijkbare incidenten gekregen over een Galaxy Note 9-toestel en we onderzoeken het voorval." 

Elk apparaat met een batterij loopt in bepaalde mate het gevaar om in brand te vliegen. In januari vlogen nog twee iPhones in de fik in Apple Stores in Madrid en Zurich.