'Minder interesse in iPhone Xs, meer in Apple Watch'
Wachten op iPhone Xr?

'Minder interesse in iPhone Xs, meer in Apple Watch'

18-09-2018 07:49 Laatste update: 18:29

De bekende smartphone-analist Ming-Chi Kuo heeft zijn verwachtingen voor verkoop van de iPhone Xs naar beneden bijgesteld. Relatief veel consumenten zouden wachten op de goedkopere iPhone Xr.

Een paar dagen nadat de voorverkoop van de iPhone Xs en de iPhone Xs Max is begonnen, worden de verwachtingen voor de verkoop dit jaar door analist Kuo alweer bijgesteld. Kuo denkt dat de iPhone Xs dit jaar niet 15 tot 20 procent van de iPhone-verkoop gaat beslaan, maar 10 tot 15 procent.

De analist vermoedt dat mensen wachten op de goedkopere iPhone Xr, die vanaf 19 oktober te bestellen is en vanaf 26 oktober beschikbaar is. Hij verwacht dat de Xr verantwoordelijk gaat zijn voor 55 tot 60 procent van de iPhone-verkoop. Dat is 5 procent meer dan voor de Apple-presentatie.

De verwachting van de verkoop van de grote iPhone Xs Max blijft hetzelfde: 25 tot 30 procent. Vooral in China verwacht Kuo veel van de nieuwe iPhones, aangezien deze in China worden uitgerust met een dual-sim-mogelijkheid. Ook zou de gouden kleur goed aanslaan in China.

Nieuwe Apple Watch

Kuo heeft ook zijn verwachtingen voor de nieuwe Apple Watch bijgesteld. Volgens hem zijn de voorbestellingen tot nu toe 'beter dan verwacht' vanwege de nieuwe innovaties op het horloge. Hij verwacht een verkoop van 18 miljoen Apple Watches in 2018, waarbij de nieuwe Series 4-horloge 50 tot 55 procent van de verkoop beslaat. 

Eerste indruk iPhone XS en XS Max

Volg Bright op YouTube voor de video-reviews van de nieuwe iPhones en Apple Watch later deze week.