Instagram test onzichtbare hashtags
Verborgen tags

Instagram test onzichtbare hashtags

20-09-2018 16:15 Laatste update: 17:22

Instagram test de mogelijkheid om hashtags aan je berichten toe te voegen, zonder dat ze eronder staan.

Hashtags zijn één van de beste manieren om je foto's op Instagram onder de aandacht te brengen. Voor veel gebruikers is Instagram immers toch een soort etalage en dan heb je het liefst zo veel mogelijk kijkers. Maar het voelt toch een beetje als bedelen om likes, als je zo'n hele riedel hashtags onder je fraaie foto plaatst.

Goed nieuws: Instagram test de mogelijkheid om hashtags aan berichten toe te voegen, zonder dat ze er prominent onder staan. Sommige gebruikers zien een nieuwe optie in het scherm waarop je ook een bijschrift onder je foto of video plaatst, ontdekte app-onderzoeker Jane Manchun Wong.

Met de functie kan worden gezocht op populaire hashtags rond een bepaald woord. De foto duikt daarna op in de resultaten wanneer iemand op de betreffende hashtag zoekt. Momenteel zit er nog geen limiet aan het aantal tags dat toegevoegd kan worden, uiteindelijk waarschijnlijk wel. Hoe de hashtags straks onder een foto worden getoond, is niet duidelijk. Mogelijk moeten gebruikers een extra knopje indrukken om te zien welke hashtags er gebruikt zijn.

Stories in bepaalde landen tonen

Wong ontdekte daarnaast de mogelijkheid om Stories per land beschikbaar te maken. Er kan dan gekozen worden om een Story alleen in Nederland te tonen, of juist in alle landen behalve België.

Volg Bright ook op Instagram