'Uber praat met Deliveroo over overname'
Bezorgbattle

'Uber praat met Deliveroo over overname'

20-09-2018 20:42 Laatste update: 21-09-2018 06:10

Uber is in vroege gesprekken verwikkeld rond een mogelijke overname van maaltijdbezorger Deliveroo voor meerdere miljarden dollars.

Dat zeggen bronnen tegen persbureau Bloomberg. De gesprekken kunnen nog stuklopen, omdat Deliveroo en zijn investeerders terughoudend zouden zijn om de onafhankelijkheid van de onderneming op te geven.

Het in Londen gevestigde Deliveroo werd bij een laatste financieringsronde vorig jaar gewaardeerd op meer dan 2 miljard dollar. Volgens de ingewijden zou een biedingsvoorstel van Uber aanzienlijk hoger moeten zijn dan dat bedrag. Uber en Deliveroo wilden niet reageren.

Uber Eats

Door de overname zou Uber zijn greep op de maaltijdbezorgingsmarkt in vooral Europa fors versterken. De markt voor maaltijdleveringen aan huis is een van de speerpunten van het Amerikaanse bedrijf, met de eigen dienst Uber Eats. Deliveroo is wereldwijd actief, waaronder sinds drie jaar ook in Nederland.

Groei in Nederland

Deliveroo maakte eerder deze maand bekend het komende half jaar in Nederland uit te breiden naar drie nieuwe grote steden. Daarnaast sluiten zich voor het einde van dit jaar nog duizend restaurants aan.

Op dit moment bezorgt Deliveroo maaltijden in veertien Nederlandse steden. Welke steden daarbij komen, is nog even de vraag. Met de groei van het aantal restaurants zijn er straks in totaal 2500 restaurants aangesloten bij de dienst.

Daarnaast startte onlangs Deliveroo Editions: een eigen restaurantkeuken waarbij chefs van bestaande restaurants koken in een keuken van Deliveroo. 

Baas Deliveroo bestelt zelf twee keer per dag