Verkooprecord Sony met Spider-Man-game op PS4
3,3 miljoen stuks

Verkooprecord Sony met Spider-Man-game op PS4

21-09-2018 12:43 Laatste update: 12:49

Sony heeft in de eerste drie dagen dat de Spider-Man-game voor de PlayStation 4 verkrijgbaar is, 3,3 miljoen exemplaren van de game verkocht.

Daarmee heeft Sony een nieuw record geboekt, meldt USA Today. Nog nooit verkocht een game van een ontwikkelaar die direct met Sony samenwerkt in korte tijd zoveel exemplaren. Het vorige record was in handen van 'God of War', waarvan in de eerste drie dagen 3,1 miljoen exemplaren over de toonbank gingen.

Nog voor verschijning van Spider-Man op 7 september waren er al een miljoen exemplaren van de game besteld. Ook verkoopt Sony het PS4-spel in combinatie met de PlayStation 4 voor 400 dollar. De game kost los 59,99 euro in Nederland. Gelet op de verkoopprijs zou Spider-Man in de eerste drie dagen goed zijn voor een omzet van zo'n 200 miljoen dollar.

Lovende ontvangst

Recensenten zijn enthousiast over de nieuwe game. Zo noemde Brights gameblogger Jan Meijroos het Spider-Man-spel de 'beste superheldengame ooit'. "De game voelt van meet af aan enorm goed aan. Al na drie minuten slinger je door New York en voel je je dé held op het scherm."