'Instagram test delen van andermans foto's'
Repost

'Instagram test delen van andermans foto's'

21-09-2018 14:23 Laatste update: 21:30

Instagram voert een test uit met het delen van berichten van andere accounts op de eigen tijdlijn.

The Verge heeft twee screenshots ontvangen waarop de nieuwe feature op Instagram is te zien. Onder de drie puntjes die rechtsboven elke foto of video staan, is in de screenshots een nieuwe optie te vinden waarmee het mogelijk is de post te delen.

Mogelijk introduceert Instagram, dat zich tot nu toe altijd heeft verzet tegen het delen van foto's, de nieuwe optie aanvankelijk alleen voor zakelijke accounts die de fotosite gebruiken om zaken te verkopen. Instagram wilde geen toelichting geven op de test tegenover The Verge.

Door alleen bedrijven de mogelijkheid te bieden om foto's en video's van anderen te delen, zou Instagram willen voorkomen dat mensen hoaxes en nepnieuws verspreiden - een praktijk die de afgelopen jaren tot de nodige kopzorgen heeft geleid bij andere sociale media als Twitter en Facebook.

Reposten

Er bestaan al langer apps van derden waarmee het mogelijk is om foto's en video's van anderen te reposten via Instagram. Het kopiëren vindt dan doorgaans plaats door de link van een Instagram-foto te kopiëren en in de share-app te plakken.

Like Bright op Instagram