© RTL Nieuws

Fabrikant gaat na ongeluk Oss alle 3500 stints controleren op gebreken

Een stint.

Stintdrama Oss

Fabrikant gaat na ongeluk Oss alle 3500 stints controleren op gebreken

24-09-2018 04:51 Laatste update: 17:56

De fabrikant van de stint, de elektrische bolderkar die vorige week betrokken was bij het ongeluk op het spoor in Oss, laat alle 3500 voertuigen die in gebruik zijn controleren.

Bij het ongeluk reed een stint, door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom. Vier kinderen overleden door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde raakten zwaargewond.

Mail met checklist

In een boodschap aan afnemers van de stints laat het bedrijf weten vanaf vandaag alle karren te controleren. "In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3500 stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen."

Hoe veilig is een stint en hoe werkt die?

Ook heeft het bedrijf een mailing naar al zijn klanten gestuurd met daarin een checklist waarmee de afnemers, veelal kinderdagverblijven, de stints ook zelf kunnen nalopen op verschillende punten.

Na het ongeval besloten verscheidene kinderopvangorganisaties voorlopig geen gebruik meer te maken van de stints om hun kinderen te vervoeren. Ze willen eerst zeker weten of het ongeluk niet is veroorzaakt door een technische storing in het elektrisch aangedreven voertuig.