Peugeot verrast met elektrische retro-coupé
Back to the 80's

Peugeot verrast met elektrische retro-coupé

24-09-2018 12:17 Laatste update: 12:43

Peugeot heeft een opvallende conceptauto gepresenteerd: de e-Legend is een elektrische coupé die naar de jaren '70 en '80 verwijst.

De Mini, de Fiat 500 en de New Beetle zorgden voor een groot retro-succes. Wat ze met elkaar gemeen hadden, was dat ze allemaal auto's uit de jaren '50 en '60 nadeden, maar dan groter, met meer comfort en een premium prijskaartje. Inmiddels is de Beetle doodverklaard, de Mini een stijlicoon op zichzelf geworden en de 500 in licht gewijzigde vorm nog steeds te koop.

De retro-trend leek grotendeels dood. Maar nu verrast Peugeot ons met de conceptauto e-Legend. Een auto die duidelijk lijkt terug te verwijzen naar de jaren '70 en '80. Zelf noemt Peugeot de 504 Coupé als inspiratie, met name vanwege de aflopende schouderlijn en het voor moderne begrippen gigantische glasoppervlak.

Als Peugeot met dit design een trend weet in te zetten, dan is deze auto een keerpunt na alle agressiever ogende en meer gesloten auto's van de afgelopen jaren. De stoelen, het stuur en grote delen van het interieur zouden nooit in productie kunnen komen, maar het exterieur zou zeker een startpunt kunnen zijn voor een kleine designrevolutie. 

Volg onze updates over elektrische auto's.