Jongeren: liever YouTube voor leren dan boeken
?boven ?

Jongeren: liever YouTube voor leren dan boeken

24-09-2018 12:26 Laatste update: 12:47

Uit onderzoek blijkt dat Amerikaanse jongeren van de Generatie Z liever van YouTube leren dan uit een leerboek. Millennials waarderen het boek nog wel.

Uit een enquête onder ruim 2500 mensen tussen de 14 en 40 jaar oud blijkt dat de jongste generatie het leerboek liever aan de kant schuift en de YouTube-app opent, schrijft de site Axios.

59 procent van de GenZ'ers vindt YouTube de nummer 1-manier om te leren. Bij millennials is dit iets minder: 55 procent. Op de vraag of leren uit een leerboek ook de voorkeur heeft, antwoordt slechts 47 procent van de GenZ'ers instemmend. Bij millennials is dit 60 procent.

Verder blijkt dat bijna de helft van de GenZ'ers (47 procent) meer dan drie uur per dag op YouTube zit, ten opzichte van 22 procent van de millennials. Beide generaties hebben de voorkeur voor het leren via een laptop (53 en 55 procent), al maakt 14 procent van GenZ'ers het niet uit op wat voor apparaat zij moeten leren, ten opzichte van 5 procent van de millenials.

Leraren blijven belangrijk

Ter geruststelling: de overgrote meerderheid van de leerlingen vindt leraren nog steeds belangrijk. 78 procent van de GenZ'ers en 80 procent van de millennials zegt dat leraren erg belangrijk zijn bij het leren en bij de ontwikkeling.

En ook een geruststelling voor de papierindustrie: GenZ'ers geven vaker de voorkeur aan aantekeningen maken op papier in vergelijking met de oudere millennials: 55 ten opzichte van 46 procent.