'Amazon opent aanval op juweliers'
Eigen merk sieraden

'Amazon opent aanval op juweliers'

24-09-2018 20:24 Laatste update: 20:36

Amazon zou nu ook de juweliersbranche overhoop willen halen met een eigen merk van sieraden.

De webwinkelgigant heeft een handelsmerk aangevraagd waaruit plannen blijken voor de verkoop van sieraden van eigen merk, zo schrijft Business Insider.

Grote beursgenoteerde juweliersketens gingen maandag op de beurs omlaag. Beleggers vrezen de concurrentie met een retailreus als Amazon. Eerder gebeurde al iets soortgelijks met onder meer de supermarktbranche, toen het concern aankondigde Whole Foods over te nemen en daarmee de aanval te openen op die branche. Ook wordt gewerkt aan activiteiten op het vlak van zorg.

Amazon wil vooralsnog niets kwijt over zijn plannen. De vorige week geregistreerde patenten reppen over het nog niet gelanceerde merk For Keeps by Amazon. Er staat bij dat het merk kan worden gebruikt voor onlineverkoop van sieraden.

Eigen kledinglijnen

Amazon heeft ook al veel succes met de online verkoop van kleding, vooral door te investeren in allerlei eigen kledinglijnen, met namen als Goodthreads en Thirty Five Kents. In de VS heeft Amazon al een marktaandeel van 40 procent op de online kledingmarkt.