Google test spelen grote games in Chrome-browser
Games streamen

Google test spelen grote games in Chrome-browser

02-10-2018 07:24 Laatste update: 07:25

Om te gamen hoef je de browser straks niet meer te verlaten. Google test de mogelijkheid om grote spellen te streamen in de Chrome-browser.

In een test genaamd Project Stream wil Google kijken of het lukt om spellen die veel van een computer vragen, toch in de browser te spelen. Dat schrijft Google-manager Catherine Hsiao.

Google test het momenteel met de nieuwe game Assassin's Creed Odyssey van Ubisoft. Als je de game voor de pc downloadt, is hij 46 gigabyte groot. Vanaf 5 oktober kan een beperkt aantal gamers dit spel direct gratis in de browser spelen op laptops of desktop-pc's. De uitdaging zit vooral in de game soepel te laten lopen, zonder dat de grafische elementen minder mooi worden.

In het voorbeeld laat Google zien dat het in theorie lukt om met 60 frames per seconde de game op hd-kwaliteit (1080p) soepel te draaien.

Google zoekt nog testers via een speciale website, al mogen voorlopig alleen Amerikanen meedoen. Er wordt een internetverbinding van minstens 25 megabit per seconde vereist.