Foto's OnePlus 6T gelekt: geen koptelefooningang
Wel een 'mini-notch'

Foto's OnePlus 6T gelekt: geen koptelefooningang

02-10-2018 11:57 Laatste update: 18:10

Over een paar weken wordt de nieuwe OnePlus-smartphone verwacht, maar er is al veel over het toestel uitgelekt. Nieuwe foto's tonen dat de telefoon geen normale koptelefooningang meer heeft.

Ook OnePlus lijkt overstag te zijn: de volgende smartphone van het populaire Chinese merk heeft het geen normale koptelefooningang meer. Dat blijkt uit foto's waar de Duitse techsite WinFuture de hand op heeft weten te leggen. Dit zijn de eerste productfoto's van een volledige OnePlus 6T.

Wat opvalt is dat de nieuwe telefoon geen 3,5 mm-koptelefooningang meer heeft. Steeds meer nieuwe smartphones gebruiken voor koptelefoons de USB-C-poort die ook voor opladen dient. Verder zijn de 'kleuren' voor het eerst te zien: mat zwart en glossy zwart.

Vingerscanner in scherm

Eerder was al uitgelekt dat de OnePlus 6T beschikt over een kleine druppelvormige notch, de inkeping bovenin het scherm die veel nieuwe smartphones tegenwoordig hebben. Door zo'n notch kunnen de schermranden kleiner zijn. 

Het Chinese bedrijf heeft bevestigd dat de smartphone een vingerafdrukscanner in het scherm heeft verwerkt, waardoor je dus gewoon je vinger op het scherm kan leggen om de telefoon te ontgrendelen.

Meestal wordt de T-versie van de OnePlus-toestellen half november aangekondigd, maar nu gaat ook het gerucht rond dat het al op 17 oktober zou zijn. Naar verwachting gaat de telefoon 550 euro kosten, dat is nu 519 euro.

Kijk ook: interview met OnePlus-oprichter Carl Pei uit eind 2017.