Vakantietip: huur een avontuur in de natuur bij Hihahut
Beter dan glamping

Vakantietip: huur een avontuur in de natuur bij Hihahut

08-07-2019 06:52 Laatste update: 06:52

Je wil wel een nachtje de natuur in, maar je gaat niet in een tent slapen en glamping is je te decadent? Voor de avonturier die het net wat anders wil is er de Hihahut.

Een Hihahut is geen gewone overnachtingsplek in de natuur. Het zijn vier verschillende unieke hutten, waarvoor het woord hut eigenlijk te minderwaardig is. De Sterrenkijker lijkt mij het leukst. Dat is een smalle blauwe doos van twee verdiepingen die van alle gemakken voorzien is. De halve bol bovenop maakt je persoonlijke observatorium compleet.  

Hihahut zet in op het dicht bij huis ontdekken van nieuwe gebieden en ontmoeten van lokale ondernemers met hun streekproducten, aldus Anne Beuk, Marga de Jong en Toine van Bostelen. Bright vroeg een hihahuthuurder hoe buiten de comfortzone dat is. Hoe was de ontdekkingstocht? Waar mag je plassen? Kun je wel je mobiel opladen? “Wij sliepen in de Binnentent, een hutje in een halfopen kas bij een boerderij. We hadden dus ook nog een best groot stuk overdekte buitenruimte. Daar waren ook de wc en de douche. De wc was een ton met gewoon een wc-bril erop en volgens mij recyclen ze zelfs alles in dat tonnetje (heel circulair allemaal).”

“Het was best een puzzel om bij de Binnentent te komen maar volgens mij was dat niet per se de bedoeling. Eerst op de tandem, die we moesten parkeren want ons hutje was alleen bereikbaar per boot. De Binnentent ligt op een afgelegen landje, dus je hebt helemaal het gevoel in the middle of nowhere gezellig te zitten. Als je aankomt staat er een eetpakketje klaar, ook voor ontbijt. Verder vind je wat drankjes in de koelkast en spelletjes. Overdag zijn we bij een palingrokerij geweest, een boerderij en bij een mevrouw die een theetuin runt in d'r achtertuin. We hebben ook nog met een koe geknuffeld die later een jonge stier bleek te zijn. Het voelde echt als een mini-vakantie.” Heel gezond voor stadsmensen, dus.

De huur van een hihahut start bij 15 euro en loopt op tot 95 euro. De ontbijtbox kost nog eens 15 euro.