LG kondigt high-end telefoon en smartwatch aan
5 camera's in 1 telefoon

LG kondigt high-end telefoon en smartwatch aan

04-10-2018 07:03 Laatste update: 11:12

LG heeft de V40 ThinQ-smartphone met drie camera's aan de achterkant aangekondigd. Ook presenteerde de fabrikant een smartwatch met analoge wijzers.

De nieuwe LG V40 ThinQ heeft een 6,4 inch oled-scherm (3120x1440 pixels) en is wat lichter dan concurrenten als de Galaxy Note 9 en de iPhone XS Max. Het toestel beschikt over drie camera’s aan de achterkant: een 12 megapixel camera met f/1.5-lens, een 16 megapixel-camera met een f/1.9-groothoeklens en een telefoto-lens. 

LG gebruikt de drie camera’s ook voor twee nieuwe softwarefeatures. Bij de ene functie krijg je een live preview van het beeld van de drie camerasensoren en bij de andere functie maak je met één druk op de knop met alle drie de sensoren een foto, die aan elkaar worden geplakt tot een animatie. Ook kun je achteraf een van de drie foto’s kiezen.

Het toestel gebruikt ook kunstmatige intelligentie voor het automatisch aanpassen van de camera-instellingen op basis van wat de lenzen zien. 

Koptelefooningang

De V40 ThinQ heeft een Snapdragon 845-chip, 6GB RAM, 64 of 128 GB opslag en een 3300 mAh-accu. De twee camera’s aan de voorkant hebben 8 en 5 megapixel. Het toestel heeft in tegenstelling tot veel nieuwe smartphones nog een 3,5 mm-koptelefooningang en er is een 32-bit DAC aan boord voor het versterken van de audio. De V40 ThinQ is waterdicht en ondersteunt draadloos opladen. 

De V40 ThinQ, verkrijgbaar in zwart, grijs, blauw en rood, draait op Android 8.1 Oreo. Wanneer de update naar het nieuwe Android Pie verschijnt is nog niet bekend. 

In de VS beginnen de prijzen vanaf 900 dollar. Het is nog niet bekend wanneer LG de de V40 ThinQ in Nederland op de markt brengt. 

LG Watch W7

LG presenteerde ook een nieuwe smartwatch met het Google-systeem Wear OS, die behalve een 1,2 inch lcd-schermpje ook analoge wijzers heeft. De LG Watch W7 toont de tijd met de wijzers, waar het schermpje onder zit. Door een knopje aan de zijkant vast te houden kun je de wijzers een horizontale positie laten aannemen zodat ze minder in de weg zitten. 

Het horloge heeft een roest vrijstalen behuizing en werkt met de twee jaar oude Snapdragon Wear 2100-chip van Qualcomm. De Watch W7 heeft geen ingebouwde hartslagsensor of NFC-chip. De Amerikaanse prijs is 450 dollar, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.