Nieuw Nokia-toestel met notch en dubbele camera
Midrange telefoon

Nieuw Nokia-toestel met notch en dubbele camera

04-10-2018 19:02 Laatste update: 19:02

De Finse fabrikant HMD Global heeft de nieuwe midrange smartphone Nokia 7.1 aangekondigd. Het toestel heeft een 5,84 inch lcd-scherm en een dubbele camera.

De Nokia 7.1 is een midrange smartphone die net als veel andere nieuwe telefoons een notch heeft: een inkeping bovenin het scherm. Het is het eerste Nokia-toestel met een notch. Het 5,84 inch lcd-scherm heeft een full-hd+ resolutie en een 19:9 beeldverhouding. Het scherm ondersteunt ook HDR, voor contrastrijke beelden. 

Het toestel werkt met de midrange Snapdragon 636-chip, heeft 3 of 4GB werkgeheugen en 32 of 64GB opslagruimte. De dubbele camera bestaat uit een 12 megapixel camera en een 5 megapixel dieptecamera, terwijl de frontcamera over 8 megapixel beschikt. Hij heeft een vingerafdrukscanner aan de achterkant onder de cameralens. 

Android One

Net als andere recente Nokia-smartphones heeft het toestel Android One, waardoor gebruikers twee jaar lang versie-updates krijgen en 3 jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates.

De Nokia 7.1 kost in de 32GB-uitvoering 299 euro, de 64GB versie kost 349 euro. Het toestel verschijnt deze maand eerst in het Verenigd Koninkrijk. Wanneer de Nokia 7.1 in Nederland beschikbaar is, is nog niet bekend. 

Zie ook: deze 5 betaalbare smartphones raden wij je aan

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal