Met deze gadget schrijf je zonder afleiding
Hit op Indiegogo

Met deze gadget schrijf je zonder afleiding

05-10-2018 14:20 Laatste update: 15:23

De Traveler is een laptopachtige tekstverwerker waarmee je onderweg aan een speech of je roman kunt werken zonder afleiding.

Het apparaat is voorzien van een toetsenbord en een zwart-wit e-inkt-scherm van 6 inch. Er zit geen webbrowser, mailprogramma of andere afleiding op de mini-laptop. Het enige wat je ermee kunt is typen.

Daarmee gaat de Traveler nog een stapje verder dan de 'distraction-free' tekstverwerkers voor op je gewone laptop, zoals WriteRoom. Volgens de makers van het apparaat, Astrohaus, is hun oplossing ideaal. Met de voorganger van de Traveler, de Freewrite die vier jaar geleden werd uitgebracht, zijn volgens Astrohaus 45 miljoen woorden getypt, "waaronder tal van uitgegeven boeken en toneelstukken".

Opslaan in de cloud

De geschreven teksten worden opgeslagen in de cloud: ze kunnen worden gesynchroniseerd met diensten als Dropbox, Google Drive en Evernote. Opladen gaat via USB-C.

De Traveler, die minder weegt dan een kilo, kost momenteel 329 dollar op de crowdfundingsite Indiegogo. Astrohaus verwacht de Traveler in juni 2019 te kunnen leveren.

Meer gadgetnieuws? Like Bright op Facebook.