Facebook lanceert Lite-app voor iPhones
Nog geen 5 MB

Facebook lanceert Lite-app voor iPhones

05-10-2018 15:26 Laatste update: 15:36

Facebook heeft de uitgeklede versie van zijn app, Facebook Lite, nu ook uitgebracht voor iOS. Nederlandse iPhone-bezitters kunnen de app nog niet downloaden. Voorlopig is Facebook Lite voor iOS alleen beschikbaar in Turkije.

De Facebook Lite-app, die in Nederland al wel beschikbaar is voor Android-gebruikers, is bedoeld voor gebruikers met een oude smartphone of een trage internetverbinding. De iOS-versie van Facebook Lite is niet meer dan 5 MB groot - een flink verschil met de gewone versie die nu 311 MB in beslag neemt.

Facebook richtte zich met Facebook Lite aanvankelijk vooral op mensen in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Maar ook voor westerse gebruikers kan de uitgeklede versie van de Facebook-app een uitkomst zijn. 

Minder datagebruik

De app neemt weinig opslagruimte in beslag, wat handig is als je bijvoorbeeld veel foto's op je smartphone hebt staan die je niet wilt weggooien. Ook gebruikt de app minder data door bijvoorbeeld foto's in een lagere resolutie weer te geven. Dat laatste is prettig als je een beperkte databundel hebt.

Bovendien kun je met Facebook Lite weer gewoon chatberichten versturen binnen de app, zonder dat je apart de app van Facebook Messenger hoeft te installeren.

Tips: pas deze Facebook-instellingen aan