Luistertip: deze podcast is voor slapelozen
Naar bed met een podcast

Luistertip: deze podcast is voor slapelozen

01-09-2019 16:19 Laatste update: 16:19

De podcast Sleep With Me laat lastige slapers inslapen.

Een mailtje van een collega om 03:14 AM? Whatsapp die meldt dat die vriend om 04:25 het laatst online was? Door de digitale wereld valt het extra op hoeveel mensen er ‘s nachts wakker liggen en dan even hun telefoon pakken. Wat door het blauwe licht in slaap vallen alleen maar tegenwerkt. Wat wel werkt, is de podcast Sleep with me.

De verhaaltjes voor het slapen gaan zijn haast oneindig. En dat hoeft helemaal niet, wat niemand haalt het einde. Het moet ook juist niet interessant of spannend worden maar saai. Toch zijn er hele series slaapverhaaltjes zoals Game of Drones of de belevenissen van superheld Superdull. Voor de praktische slapelozen is er Real Time Recipes: leer koken terwijl je in slaap valt. De hoeveelheid om uit te kiezen is al vermoeiend.

Maker Drew Ackerman aka Dearest Scooter beschrijft zijn verhalen als: 'de goede soort vreemd, maar niet eng'. Iedere episode wordt ingeleid door Dearest Scooter. Soms wordt er een slaapliedje voor je gezongen.

Ackerman weet niets van psychologie of insomnia. Hij baseert zijn aanpak vooral op de feedback van luisteraars. Wel is hij ervaringsdeskundige wat betreft slapeloosheid.

De podcast Sleep with me werd me aangeraden door een vriend. Die maakte er zelfs een uitdaging voor parttime slapelozen van: Haal het einde van één deze uitzendingen. Het is nog niemand gelukt. De podcasts zijn gratis te downloaden of te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. Slaap lekker!