Cheaten

Fortnite-maker daagt YouTuber die valsspeeltrucs verkoopt

15 oktober 2018 12:55

De maker van Fortnite, Epic Games, wil een YouTuber met 1,7 miljoen abonnees dwingen te stoppen met de verkoop van cheats voor het populaire spel. Ook wil Epic een schadevergoeding.

De abonnees van YouTuber Golden Modz (echte naam: Brandon Lucas) kijken dagelijks naar zijn GTA- en Fortnite-vaardigheden. Maar Golden Modz speelt volgens Fortnite-maker Epic Games niet altijd eerlijk. Integendeel: hij verdient aan het promoten van speciale valsspeeltrucs en -robots. Met een cheatrobot is het bijvoorbeeld makkelijker om te mikken tijdens het schieten.

Epic Games klaagde al eerder twee YouTubers aan voor het promoten van zogeheten cheats. Volgens Epic gaat het in het geval van Golden Modz om 'onrechtmatige inmenging' in de valsspeelindustrie, zo schrijft TorrentFreak.

Flinke boete

Mocht Epic Games gelijk krijgen, dan kan dat voor de YouTuber flink in de kosten gaan lopen. De gamestudio eist niet alleen een schadevergoeding en de proceskosten, maar het Amerikaanse bedrijf wil ook dat de winst uit de cheats teniet worden gedaan.

In een video reageerde Golden Modz eerder al op de aankomende rechtszaak. Negen video's zouden offline zijn gehaald vanwege een copyright-inbreuk. Hij voelt zich 'gediscrimineerd', omdat er volgens hem 'duizenden andere YouTubers zijn die dit soort Fortnite-video's maken'.

Miniatuurvoorbeeld
Bright Day 2018

YouTuber Royalistiq: "Ik ben nog lang niet uitgespeeld"