Eerste foto's nieuwe retro-versie Nintendo 64 gelekt
N64 Classic Mini

Eerste foto's nieuwe retro-versie Nintendo 64 gelekt

15-10-2018 11:05 Laatste update: 11:06

Op Twitter zijn de eerste foto's van de nog niet aankondigde Nintendo 64 Classic Mini verschenen. Dit zou Nintendo's volgende mini-versie van een klassieke spelcomputer zijn.

De foto's zijn geplaatst door Twitter-gebruiker NachoPistacho. Hij zou de foto's hebben gekregen van iemand die bij Nintendo werkt. Het Japanse gamebedrijf heeft nog niet gereageerd op het lek. Het is niet duidelijk of het daadwerkelijk om de echte heruitgave van Nintendo gaat. "Maar als dit nepfoto's zijn, dan zijn het wel erg goede nepfoto's", schrijft gamesite ComicBook.

Voor de feestdagen

De timing van de nieuwe retro-spelcomputer zou logisch zijn, aangezien de heruitgaven vaak vlak voor de feestdagen uitkomen. Bovendien hintte een topman van Nintendo eerder al op de komst van een nieuwe Classic-console.

Op de foto's is te zien dat de ingang voor de controllers achter een uitschuifbaar klepje aan de voorkant is verstopt. Dit was ook zo bij de NES Classic Mini.

Mini-NES en mini-SNES

Als de foto's kloppen, zou dit de derde spelcomputer zijn van Nintendo die een retro-heruitgave krijgt. In november 2016 kwam een mini-NES-computer op de markt, gevolgd in september 2017 door een mini-SNES. Vooral de NES is nog steeds een verkoophit.

PlayStation Classic

Sony wil ook meedoen met de retro-trend en heeft onlangs aangekondigd dat het met een heruitgave komt van de eerste PlayStation. Op die PlayStation Classic worden twintig spellen meegeleverd, waaronder Jumping Flash, Final Fantasy VII, Tekken 3, Wild Arms en Ridge Racer Type 4.

Ook een heruitgave: mini-C64