Palm lanceert nieuwe telefoon voor naast je smartphone
Android met mini-scherm

Palm lanceert nieuwe telefoon voor naast je smartphone

15-10-2018 13:19 Laatste update: 16-10-2018 06:40

Er komt een nieuwe telefoon van het klassieke merk Palm op de markt. Het toestel is bedoeld als tweede telefoon naast een smartphone.

Vandaag werd de nieuwe Palm gepresenteerd. Het is voor het eerst dat er een apparaat uitkomt met de naam Palm nadat HP het merk in 2011 de das omdeed. Een startup uit San Francisco heeft de merknaam gekocht en nu is de eerste smartphone gepresenteerd. Het is een kleine Android-telefoon met een 3,3 inch scherm. Dat is bijna de helft van de iPhone XS Max.

'Meer een smartwatch'

De telefoon heeft weinig te maken met de zakcomputers waarmee het merk Palm in de jaren 90 furore maakte. "Het is meer een hele grote smartwatch dan een hele kleine telefoon", zegt techjournalist Dieter Bohn van The Verge. Alle Android-apps draaien erop, maar de telefoon is zo klein dat je waarschijnlijk snel uitgekeken bent.

Dat is ook het idee van de telefoon: het is bedoeld om de smartphone alleen voor het hoognodige te gebruiken en daarna weer door te gaan met je leven.

Niet te koop

Daar komt bij dat de telefoon niet los te koop is. Het apparaat is alleen beschikbaar voor abonnees van Verizon in Amerika als extra telefoon. Zij betalen dan 10 euro per maand extra.

Dat wil zeggen dat zij dus een extra iets dommere telefoon nemen naast hun smartphone, zodat ze kunnen kiezen om een dag minder met hun telefoon bezig te zijn. Er zit zelfs een Life Mode op de telefoon, waarin alle notificaties en het telefoonverkeer geblokkeerd worden in de slaapstand. Daarin gaat de telefoon dagen, misschien zelfs weken mee.

De telefoon is vanaf november te bestellen. De kans dat we dit toestel ooit in Nederland gaan zien, is niet groot.

Kijk ook: klassieke Nokia-telefoon 8110 is terug