Adobe Photoshop komt eindelijk ook naar de iPad
Google Docs-achtig

Adobe Photoshop komt eindelijk ook naar de iPad

15-10-2018 14:13 Laatste update: 14:40

Met een Adobe Cloud-account kan je vanaf 2019 ook de volledige versie van Photoshop op je iPad gebruiken. Tot nu toe was er alleen een uitgeklede versie.

Op het jaarlijkse MAX 2018-congres heeft Adobe aangekondigd dat het komend jaar 'the real' Photoshop naar iPad brengt. Dan wordt het mogelijk om met een tik op de knop te schakelen van een foto bewerken op je Mac naar bewerken op je iPad.

Wel ziet de app er iets anders uit dan op de desktop. De weergave van de lagen is minimalistischer en er zijn handige tools die voor een aanraakscherm geschikt zijn, zoals het aan- en uitzetten van lagen. Natuurlijk is er ook voor integratie met de Apple Pencil gezorgd.

Google Docs-achtig

Het gaat zelfs mogelijk zijn om een Photoshop-bestand tegelijkertijd te bewerken op verschillende apparaten. Daarmee wordt Cloud PSD een soort van Google Docs.

Dit werkt wel alleen als bestanden in de Adobe Cloud worden opgeslagen. Op de vraag van The Verge of programma's zoals Illustrator ook volledig naar de iPad komen, zegt topman Scot Belsky: "Ik wil zeker meer van de suite aan creatieve producten naar de iPad brengen. Elk product zou een multisurface systeem moeten zijn."

Niet voor Android

Het nieuwe Photoshop voor iPad wordt ergens in 2019 uitgerold. Meer specifiek dan dat, wil Adobe niet worden. Voor Android-tablets zijn er vooralsnog geen concrete plannen.