Autonome drone nu te besturen met Apple Watch
'Go go gadget drone'

Autonome drone nu te besturen met Apple Watch

17-10-2018 16:06 Laatste update: 16:20

Drones zijn nu ook vanaf je pols te besturen. De autonome drone Skydio R1 is voortaan met een Apple Watch te bedienen.

De dagen dat drones ingewikkeld te besturen waren, liggen al ver achter ons. Marktleider DJI heeft drones die makkelijk met een bijgeleverde controller of smartphone te besturen zijn, maar de Amerikaanse dronemaker Skydio gaat nog een stapje verder. Eerder dit jaar presenteerde het bedrijf zijn drone R1, die zonder controller wordt geleverd.

De drone wordt bestuurd met een app, en dat kan nu zelfs vanaf de Apple Watch. Via een app op het horloge kunnen gebruikers de drone laten opstijgen, bedienen en zelfs handmatig besturen. De drone heeft een krachtige Nvidia-chip met kunstmatige intelligentie aan boord, en regelt zo zelf veel van het ingewikkelde vliegwerk.

De drone begrijpt welke obstakels hij moet vermijden en herkent de gebruiker. Die kan via zijn Apple Watch instellen dat de drone hem moet volgen, waarna de R1 alles zelf doet. De Watch-app heeft daar een paar simpele knoppen voor: volg, waarbij de drone de gebruiker vanaf een afstand volgt, vortex, waarbij de drone in steeds kleinere cirkels om de gebruiker draait en boomerang, waarbij de drone in een ovaal om de gebruiker heen draait.

Drone-selfies

Ook kan met de horloge-app een 'dronie' worden genomen: precies wat je verwacht, een selfie die door de drone wordt gemaakt. Ook kunnen gebruikers op hun horloge twee punten aangeven waartussen de drone moet vliegen. Ook kan de drone met een druk op de knop worden teruggestuurd naar de laatst bekende locatie van de iPhone die met de Apple Watch gekoppeld is.

De Skydio R1 wordt door Apple in zijn Apple Store verkocht voor 2000 dollar, voorlopig alleen in de VS en Canada.

Kijk ook: review van DJI-drone Mavic 2 Zoom

Volg Bright op YouTube voor meer gadgetreviews