Spotify geeft betalende leden extra functies
Minder knoppen

Spotify geeft betalende leden extra functies

18-10-2018 16:02 Laatste update: 17:52

Spotify biedt zijn Premium-abonnees nu een verbeterde app met enkele extra functies.

Alle Spotify-gebruikers zien op smartphones nu nog dezelfde interface. Dat verandert voor betalende Premium-gebruikers, meldt Spotify. De muziekdienst heeft zijn app aangepast voor de betalende leden.

Dat begint met de balk onderin beeld. Daar staan nu nog vijf knoppen, maar de knoppen 'Bladeren' en 'Radio' komen voor betalende gebruikers te vervallen. Waarom? Omdat de zoekfunctie voor Premium-gebruikers persoonlijker wordt.

Favoriete genres

Bovenaan het nieuwe zoekveld staan de favoriete genres van de gebruiker, die veranderen naarmate de smaak van de luisteraar verandert. Ook worden er voortaan artiesten, albums, podcasts en meer weergegeven die meer aansluiten bij waar de gebruiker naar luistert en zoekt.

Het Thuis-scherm moet voortaan meer de plek zijn waar gebruikers heen gaan om nieuwe muziek te ontdekken. De knop Bibliotheek is de derde knop in de nieuwe onderbalk, en werkt zoals voorheen.

Oneindige radiostreams

Ook nieuw zijn de eindeloze radiostations afgestemd op de persoonlijke muzieksmaak. Gebruikers konden al een station beginnen op basis van een artiest of nummer, waarbij Spotify vervolgens nummers liet horen die daar bij aansluiten. Die lijst bleef echter vaak ongewijzigd waardoor je hem snel kende, en had een bepaalde lengte.

Nu worden de persoonlijke radiostreams vaker bijgewerkt, bijven ze eindeloos doorspelen en kunnen ze offline opgeslagen worden — in dat geval niet eindeloos.