Intel werkt aan apparaten met twee schermen
Tweeschermige laptop

Intel werkt aan apparaten met twee schermen

18-10-2018 18:09 Laatste update: 18:09

Intel werkt aan een soort kleine laptop, met op de plek van het toetsenbord een tweede scherm.

Intel heeft een grote onderzoeksafdeling die er op los experimenteert en zo nu en dan toont de chipfabrikant zijn prototypes alvast aan de media. Niet altijd met succes: de slimme bril die Intel in februari liet zien werd in april alweer geannuleerd.  

Intel heeft nu zijn prototype van 'de tablet van de toekomst' laten zien aan The Verge. Het apparaat ziet er eigenlijk uit als twee traditionele tablets, met een scharnier ertussen. En laat dat nou net het type apparaat zijn waar ook veel fabrikanten volgens geruchten ook aan werken. Zo belooft Samsung volgend jaar met een opvouwbare telefoon te komen en droomt het designhoofd van Microsoft van een opvouwbare tablet.

Pc-merken voor zich winnen

Intels concept van twee aan elkaar gekoppelde, vouwbare schermen past prima in dat beoogde toekomstbeeld, en dat is precies de bedoeling van Intel. De chipmaker heeft de boot gemist bij smartphones, en die achterstand wil Intel graag inlopen.

De prototypes zouden dan ook vooral een soort liefdesbrief aan andere fabrikanten zijn, die de chips van Intel gebruiken. Intel werkte in hetzelfde kader ook al aan een tablet waar met een scharnier een e-ink-scherm aan zit. Dat prototype werd in samenwerking met Lenovo uiteindelijk de Lenovo Yoga Book C930. Met dergelijke ideeën zou Intel hopen computermakers weer aan zijn kant te krijgen.