'Facebook wil groot cybersecuritybedrijf kopen'
Imago oppoetsen

'Facebook wil groot cybersecuritybedrijf kopen'

22-10-2018 07:41 Laatste update: 07:43

Facebook zou met meerdere securitybedrijven in gesprek zijn over een overname. De extra expertise op het gebied van beveiliging moet toekomstige datalekken voorkomen.

Anonieme bronnen vertellen onderzoekssite The Information dat Facebook jacht maakt op een groot cybersecuritybedrijf. Het bedrijf zou zelfs al meerdere biedingen hebben uitgebracht. Er zijn geen namen bekend gemaakt, maar Facebook zou de deal nog voor het eind van het jaar willen voltooien.

Vermoedelijk wil Facebook met een overname beter zorg gaan dragen voor de veiligheid van de gebruikers. Zo zou het hackaanvallen eerder willen opmerken. Afgelopen september kwam er een datalek aan het licht, waarbij de gegevens van 29 miljoen gebruikers werden gestolen.

Imago

Ook zou Facebook met een grote overname zijn imago kunnen opschroeven. Dat heeft veel deuken opgelopen afgelopen jaar, onder andere door het datalek, het Cambridge Analytica-schandaal en aanhoudende kritiek van oud-medewerkers. Facebook zelf heeft niet gereageerd op het verhaal.