'Samsung wil ook camera en speakers in scherm verwerken'
Geen notch

'Samsung wil ook camera en speakers in scherm verwerken'

23-10-2018 07:47 Laatste update: 08:33

Voor zijn nieuwe smartphones heeft Samsung een volledig randloos ontwerp in gedachten. Alle technologie wordt in het scherm verwerkt.

Samsung lijkt alles op alles te zetten om een notch in zijn toestellen te voorkomen. Dat valt op te maken uit Samsungs plannen voor 2019 die het bedrijf tijdens de Samsung OLED-conferentie in Shenzhen, China, heeft getoond.

Volgens de plannen is Samsung van plan om niet alleen de vingerafdrukscanner, maar ook de selfiecamera en de speakers in het scherm te verwerken, melden de bekende Samsung-lekker Universe Ice en de Samsung-nieuwssite SamsungMobile.News. Op die manier ontstaat er een volledig randloos én notch-loos design. Ook wil de smartphone-fabrikant haptische feedback in het scherm verwerken.

Vanaf 2019

Samsung wil de nieuwigheden vanaf 2019 uitbrengen. Het bedrijf vertelde er echter niet bij of al deze technologie al beschikbaar zal zijn in de nieuwe Samsung S10, die in februari gepresenteerd zal worden. Het vlaggenschip van Samsung is meestal wel het eerste apparaat met baanbrekende vernieuwingen.

Techsite LetsGoDigital maakte alvast een concept hoe deze randloze Samsung-telefoon eruit zou kunnen zien (zie het plaatje boven dit artikel).