VR-bedrijf Oculus stopt filmwinkel bij gebrek aan kijkers
VaaRwel

VR-bedrijf Oculus stopt filmwinkel bij gebrek aan kijkers

23-10-2018 10:52 Laatste update: 10:57

Vanaf heden is het niet meer mogelijk om films aan te schaffen of te streamen in de winkel van de VR-bril Oculus Rift. De interesse in films kijken in VR is te laag.

In een e-mail aan gebruikers heeft Oculus laten weten de online filmwinkel te sluiten, bevestigt het bedrijf aan Vanity Fair. Eerder aangeschafte films kunnen tot 20 november worden bekeken. Iedereen die films kocht, heeft recht op zijn geld terug.

"In de afgelopen jaren hebben we gezien hoe mensen VR gebruiken van gamen tot films en het is helder geworden dat mensen houden van het streamen van media op andere apparaten, maar dat de Rift primair gebruikt wordt voor gaming", zegt het bedrijf in de mail.

Wel blijft het mogelijk om 360-graden-video's te bekijken via andere platformen, zoals Facebook 360. Op de Oculus Go-headset blijft de videowinkel wel beschikbaar.

Mede-oprichter vertrekt

Het nieuws komt een paar uur nadat mede-oprichter Brendan Iribe zijn vertrek aankondigde bij het bedrijf. Er zou onenigheid zijn tussen hem en moederbedrijf Facebook over de VR-strategie van het bedrijf.

Kijk ook: VR-bril Oculus Go