Houd gewoontes vol met deze led-kalender
365 led-knopjes

Houd gewoontes vol met deze led-kalender

24-10-2018 16:11 Laatste update: 21:13

Met deze kalender leer je nieuwe gewoontes beter volhouden. Elke dag als je iets is gelukt, druk je het lampje van die dag aan.

De Zweedse YouTuber Simone Giertz is vooral bekend van haar knotsgekke robots en apparaten die nooit precies doen wat ze zouden moeten doen. Nu heeft ze een apparaat gemaakt dat precies werkt zoals het moet: de Every Day Calendar.

De fraaie kalender heeft twaalf rijen met lampjes, voor elke dag van het jaar één. Druk op een lampje en het gaat aan. Het is een soort kleine beloning aan jezelf, bijvoorbeeld elke dag nadat je iets doet dat je graag wil volhouden. Sporten, gezonder eten, een instrument of nieuwe taal oefenen: het kan van alles zijn.

Voor Giertz was dat mediteren: pas met haar eigen kalender hield ze mediteren langdurig vol. Ze motiveerde zich met een routine van mediteren en door dagelijks een extra lampje op de kalender in te schakelen.

Wie Giertz een beetje volgt weet: bij de uitvindster werd een aantal maanden geleden een hersentumor ontdekt. Ze werd er uiteindelijk aan geopereerd, en wist zelfs in die moeilijke tijden haar routine vast te houden. Volgens Giertz was haar kalender daar een belangrijk hulpmiddel bij.

De kalender heeft een fraai ontwerp, dat de uitvindersgeest van Giertz duidelijk laat zien. De hele voorkant is namelijk stiekem een printplaat, open en bloot te zien. De printplaat laat het licht van 365 led-lampjes door en is gemonteerd tegen een achterzijde van bamboe.

De kalender is vanaf 300 dollar te bestellen via Kickstarter, waar al 250.000 euro is opgehaald. De levering is pas in december 2019.

Kijk ook: uitvinder Simone Giertz op Bright Day