Arlo-bewakingscamera's herkennen straks bepaalde dieren en auto's
Smarter home

Arlo-bewakingscamera's herkennen straks bepaalde dieren en auto's

30-10-2018 19:31 Laatste update: 19:32

De Arlo-beveiligingscamera's kunnen straks pakketjes, voertuigen en dieren met behulp van kunstmatige intelligentie herkennen. Zo kun je meldingen op maat ontvangen.

Als eigenaar van beveiligingscamera's krijg je vaak 'valse' meldingen van een insluiper, terwijl het de buurkat is die door de tuin loopt of een tak die door de wind in het beeld van de camera waait. Het zou prettig zijn als de camera specifieke objecten, zoals mensen, dieren en voertuigen, van elkaar kan onderscheiden, zodat je kan aangeven waar je wel en niet een melding over wilt krijgen.

Netgear gaat binnenkort detectie met kunstmatige intelligentie aan zijn Arlo Smart-abonnement van beveiligingscamera's toevoegen. Je Arlo-bewakingscamera onderscheidt dan pakketjes, voertuigen en dieren. De pakketjesherkenning is met name bedoeld voor de eigenaren in de VS, waar het vrij gebruikelijk is dat pakketjes door koeriers bij de voordeur worden afgeleverd of worden opgehaald. De Arlo-camera herkent straks pakketjes en geeft je dan naar wens wel of niet een melding als het een pakket ziet.

Arlo zal straks ook voertuigen herkennen die voor je deur parkeren en dieren die door de achtertuin lopen. Je krijgt dan specifieke meldingen dat een bepaald voertuig voor de deur staat of dat een specifieke kat door de tuin banjert. Als je dat niet wilt, kan je deze meldingen uitzetten, met als voordeel dat je minder 'valse meldingen' ontvangt.

Alle eigenaren van Arlo-beveiligingscamera's zullen hier baat bij hebben, omdat deze AI-herkenning als update via het Arlo Smart-abonnement loopt. De Netatmo-beveiligingscamera's hebben al enkele jaren AI ingebouwd die verschillende mensen kan herkennen en dieren van mensen kan onderscheiden. Het grote voordeel van de Netatmo camera is bovendien dat hij geen cloud-abonnement vereist om je beelden op te slaan.

Kijk ook: review Arlo Pro 2