Facebook doet MySpace na met nieuwe muziek-opties
Liedjes op je profiel

Facebook doet MySpace na met nieuwe muziek-opties

26-10-2018 16:07 Laatste update: 16:19

Facebook geeft je binnenkort de mogelijkheid om muziek toe te voegen aan je profiel en je Stories. Een sociaal netwerk met muziek. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Sinds deze week kunnen Facebook-gebruikers muziekstickers toevoegen aan hun Stories. De optie werkt net als bij Instagram Stories, waar een vergelijkbare optie eerder dit jaar werd toegevoegd. Gebruikers klikken de muzieksticker aan, zoeken een nummer uit en kiezen welk stuk ze willen delen.

Binnenkort krijgen Facebook-gebruikers ook de mogelijkheid om muziek te laten afspelen op hun profiel. De muziek zal verschijnen in een aparte muziek-sectie of bovenaan je profiel als je besluit om een nummer daar vast te zetten.

MySpace

De muziekoptie op een gebruikersprofiel doet sterk denken aan wat MySpace in het verleden aanbood. Tot 2008 was MySpace het grootste sociale netwerk ter wereld. In dat jaar werd de site voorbijgestreefd door Facebook. 

Lip Sync Live

Facebook heeft eerder een licentiedeal afgesloten met de drie grootste muzieklabels UMG, Sony en Warner Bros. Die deal stelt Facebook ook in staat om Lip Sync Live verder uit te breiden. Bij deze dienst kunnen gebruikers nummers playbacken. 

Facebook zou tegelijkertijd werken aan een aparte app voor playbacken en dansen. Die app zou lijken op TikTok, de populaire muziekapp tot afgelopen zomer Musical.ly heette. Daarmee zou Facebook opnieuw een populaire app kopiëren. Eerder nam het sociale netwerk al populaire functies over van Snapchat.  

Meer technieuws? Like Bright op Facebook.

Kijk ook: wat is de beste muziekdienst?