Apple Watch-update teruggetrokken na vastlopers
Per seconde wijzer

Apple Watch-update teruggetrokken na vastlopers

31-10-2018 11:05 Laatste update: 21:25

Apple heeft de nieuwste software-update voor de Apple Watch teruggetrokken, omdat sommige modellen vastliepen.

Vooral gebruikers van de nieuwste Apple Watch Series 4 klagen over vastgelopen horloges na het installeren van het nieuwe watchOS 5.1, meldt MacRumors. Hun horloges werden na de update onbruikbaar en bleven uren op een laadscherm hangen na het installeren van de update.

Inmiddels is de update niet meer te downloaden. Sommige getroffen gebruikers zeggen dat Apple hen vervangende horloges stuurt. De vastgelopen Apple Watches raken 'gebrickt', waardoor een reset bijvoorbeeld niet meer mogelijk is. In het verleden zijn er vaker Apple Watches geweest die na updates onherstelbaar vastliepen, vooral bij de bètaversies van watchOS komen zulke vastlopers voor.

De nieuwste versie van watchOS verscheen dinsdagavond gelijktijdig met iOS 12.1, dat groepsgesprekken in FaceTime en nieuwe emoji aan de iPhone en iPad toevoegt. Ook in watchOS 5.1 zitten die ruim 70 nieuwe emoji en er is voortaan deelname aan FaceTime-groepsgesprekken in audio mogelijk. Daarnaast is een nieuwe gekleurde wijzerplaat toegevoegd.

Review; Apple Watch Series 4

Kijk ook: Apple's grootste designfouten