Deze Halloween-game van Google speel je tegen anderen
Geestig?

Deze Halloween-game van Google speel je tegen anderen

30-10-2018 23:02 Laatste update: 01-11-2018 14:01

Stijn Goossens

Google staat bekend om zijn creatieve online uitingen. Voor Halloween heeft Google het logo van de zoekmachine vervangen door een eigen spelletje: Great Ghoul Duel.

Het spel staat in het teken van Halloween. In het spel wordt je ingedeeld als groen of paars spookje, met als doel zoveel mogelijk 'spirit souls' te vangen en terug te brengen naar het juiste kamp. Het spel is een online multiplayer: je speelt als spookje met en tegen andere spelers wereldwijd. 

De spirit souls zijn vlammetjes die achter je blijven hangen zodra je langs ze 'vliegt'. Hoe meer vlammetjes, hoe langer je staart. Spookjes van het andere kamp kunnen deze vlammetjes van je afpakken en naar hun eigen kamp leiden. Een team bestaat uit vier andere spookjes en bezoekers kunnen ook een eigen duel organiseren, om met vrienden te spelen. 

Google's Great Ghoul Duel is gebaseerd op het bekende spel Slither.io, wat een moderne versie van het klassieke Snake is. Hierbij moet een slang zo lang mogelijk worden door dingen op te eten, zonder tegen een andere slang op te botsen. 

Wil je het spel ook spelen? Simpel, ga naar Google op 31 oktober.