Nieuw naar oud

Twitter chronologisch lezen wordt makkelijker

1 november 2018 12:25

Twitter laat gebruikers hun tijdlijn binnenkort eindelijk weer op een makkelijke manier chronologisch bekijken. De Twitter-app lijkt er een nieuwe knop voor te krijgen.

Tot 2016 was de tijdlijn van Twitter gewoon chronologisch: de nieuwste tweets bovenaan, naar beneden scrollen voor oudere tweets. Dat veranderde met de komst van het 'beste tweets'-overzicht. Sindsdien toont Twitter bovenaan de tweets die je gemist hebt, met een onduidelijke overgang naar de nieuwste tweets.

Onlangs draaide Twitter dat al deels terug, met een redelijk verstopte instelling waarbij gebruikers hun tweets weer chronologisch kunnen sorteren. Nu test Twitter een duidelijkere methode, waarbij je op de tijdlijn een knop krijgt.

Nieuwe knop

Met de knop kan een kleine groep testgebruikers op iOS makkelijk en snel wisselen tussen een chronologische weergave en eentje met populaire tweets en berichten die de gebruiker heeft gemist. De knop staat rechtsboven in beeld, waar tot woensdag nog de knop voor nieuwe tweets stond. Die knop heeft Twitter nu verplaatst naar een grote ronde knop rechtsonder in beeld.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

9 miljoen minder Twitteraars: toch meer inkomsten

Geen technieuws missen? Volg Bright op Twitter