Beeld © ANP
Beeld © ANP
RTL Boulevard

Giel de Winter ziet zichzelf als een jonge John de Mol

1 november 2018 19:15

Giel de Winter deelt in een nieuwe video van RUMAG zijn toekomstplannen. Naast dat StukTV overstapt naar Talpa, heeft de oprichter van het YouTube-kanaal nog meer dromen.

Ik weet zeker dat als ik er nu mee zou stoppen, anderen bellen

Giel de Winter droomt ervan om van StukTV echt een online zender te maken. Hij voorspelt zelfs dat het over vijf jaar al zover is. De presentator is van plan een stapje terug te nemen voor de camera. "Dan sta ik achter de schermen en ben ik puur met het ontwikkelen van programma's bezig."

De ambities van de jonge mediaman zijn dan ook het maken van programma's. "Zie mij maar als de jonge versie van John de Mol dan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

StukTV gaat naar Talpa

Toch kan de StukTV-oprichter zich niet voorstellen dat zijn YouTube-kanaal helemaal zou stoppen, maar als het gebeurt, zal hij niet in een zwart gat vallen. "Ik vind wel weer iets. Ik kan altijd nog als programmamaker aan de slag. Ik weet zeker dat als ik er nu mee zou stoppen, anderen bellen en zeggen: 'kom je bij ons?'"

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Mariah Carey en StukTV hebben een onderonsje op Twitter

Nieuwe presentatoren

Als StukTV echt een platform is, zullen er volgens Giel meerdere series per jaar gemaakt worden. Hij zal dan op zoek gaan naar nieuw presentatie-talent, omdat uitbreiding van zijn kanaal om meer presentatoren vraagt. Nu worden alle video's nog gepresenteerd door Thomas van der Vlugt, Stefan Jurriens en Giel zelf. "Ik kan niet acht verschillende serie maken met drie dezelfde gezichten", aldus de oprichter van het populaire YouTube-kanaal.