Musk toont eerste testtunnel: 'Verontrustend lang'
The Boring Company

Musk toont eerste testtunnel: 'Verontrustend lang'

05-11-2018 09:02 Laatste update: 12:10

In een video heeft Elon Musk de eerste testtunnel van zijn startup The Boring Company laten zien. In december gaan speciale voertuigen mensen door de tunnel in Los Angeles vervoeren.

In de video van 34 seconden trekt de tunnel van zo’n 3,2 kilometer in sneltreinvaart aan je voorbij. Elon Musk laat op Twitter weten dat hij de hele tunnel heeft gelopen. "Verontrustend lang. Het staat op de rails voor het openingsfeest op 10 december. Het zal erg één-dimensionaal zijn", aldus Musk.

Minder files

The Boring Company begon ruim een jaar geleden met de aanleg van de tunnel onder het terrein van zusterbedrijf SpaceX in Los Angeles. Het idee is dat vervoer via een tunnelsysteem de verkeersdruk kan doen afnemen. In LA zijn veel verkeersopstoppingen.

Boven de grond stappen de voetgangers en fietsers in, waarna de pod via een lift naar beneden zakt en daarna op de baan wordt gezet.

Later ook vervoer auto's

Het publiek mag de tunnelpods op de eerste dag, 10 december, gratis proberen. Ze gaan volgens Musk tot 250 kilometer per uur. De pods vervoeren eerst nog alleen mensen door de tunnel. Later moeten ook auto's, die op een onderstel worden geplaatst, door de tunnel zoeven.

Intussen heeft The Boring Company al enkele opdrachten binnengehaald. Zo mag het bedrijf in Chicago en Washington beginnen met de bouw van tunnels. Voor Los Angeles heeft het een uitgebreid plan voor een tunnelstelsel.

Dit is The Boring Company uiteindelijk van plan