Alleen plaatjes en specs

'Opvouwbare telefoon Samsung niet te zien deze week'

6 november 2018 10:26

Naar verwachting laat Samsung deze week alleen wat plaatjes en specificaties zien van zijn nieuwe opvouwbare telefoon. Volgens geruchten wil de fabrikant eerst input van ontwikkelaars krijgen.

Persbureau Reuters heeft met meerdere Samsung-medewerkers gepraat over de nieuwe opvouwbare telefoon, waar naar verwachting woensdagavond meer over bekend wordt. Maar de kans dat we de telefoon dan in het echt gaan zien, is volgens de bronnen klein.

Volgens een Samsung-medewerker wordt het wel de eerste keer dat gedetailleerde plaatjes van de nieuwe telefoon aan het publiek worden gepresenteerd.

Ontwikkelaars

Een andere Samsung-medewerker laat aan Reuters weten dat het bedrijf input wil krijgen van ontwikkelaars over de nieuwe smartphone. "Het is niet zoals bij onze vlaggenschipproducten. De opvouwbare telefoon is een compleet nieuw concept op het gebied van design en gebruikerservaring en dat vraagt om een andere aanpak."

Wel zullen er verschillende specificaties van het toestel worden gedeeld. "Voordat we het naar de markt brengen, willen we met ontwikkelaars delen wat we tot nu toe gedaan hebben en horen wat zij ervan vinden."

Vorige week zei Lee Kyeong-tae, topman bij de mobiele tak van Samsung, dat de interface van de telefoon wordt onthuld.

Woensdagavond

De presentatie vindt plaats bij de opening van de Samsung Developer Conference in San Francisco, woensdagavond om 19 uur Nederlandse tijd.

Samsung teaset als sinds 2013 met een opvouwbare telefoon en strijdt met concurrenten als LG en Huawei om wie zo'n smartphone als eerste succesvol op de markt brengt. Een vrij onbekende Chinese producent heeft vorige week al een opvouwbare telefoon gepresenteerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Eerste telefoon met opvouwbaar scherm aangekondigd