De stint. Beeld © ANP
De stint. Beeld © ANP
RTL Nieuws

Almeerse kinderopvang in beroep tegen stintuitspraak

6 november 2018 11:55

Kinderopvang Het Kinderstraatje in Almere is bij de Raad van State in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de voorzieningenrechter over de stint.

De rechter bepaalde vorige week dat de elektrische bolderkar terecht van de openbare weg is gehaald in afwachting van de uitkomsten van een onderzoek naar de veiligheid van het voertuig.

'Aanvullende verklaring'

Volgens de advocaat van de kinderopvang was er geen sprake van een eerlijk proces.

Kinderdagverblijven in problemen door stint-verbod

Kinderdagverblijven hebben een groot probleem met het vervoeren van kinderen, omdat de stint de weg niet op mag. De alternatieve auto’s die ze huren zijn tien keer duurder en daarnaast is het oversteken naar de parkeerplaats van zo’n busje ook onveiliger.

Hij verwijst onder meer naar een 'aanvullende verklaring' waarop de rechter zich heeft gebaseerd, zo bleek uit het vonnis. Deze verklaring was evenwel niet ingebracht door een van de partijen in het proces.

Het gaat om een melding die een Amsterdams kinderdagverblijf deed over een incident met een stint. De meldster wilde deze melding later intrekken maar uiteindelijk kwam er een afgezwakte 'aanvullende verklaring'.

Ook komt de advocaat terug op de volgens hem tegenstrijdige en onjuiste informatie die het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gaf rond het melden van wijzigingen in het ontwerp.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

D-day stint: 'Op hol geslagen. Ongeval. Te belangrijk. Nu overleg. Veel sterkte'

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Stintdebat: dit zijn de vijf lastigste vragen voor de minister