Beeld © Google Maps
Beeld © Google Maps
Films streamen

Pathé overweegt aanbieden internet bij filmdienst

9 november 2018 14:58

Pathé denkt na over een abonnement waarbij je tegen een vast bedrag onbeperkt naar de bioscoop kunt en thuis films kunt kijken in combinatie met een 'gratis' internetabonnement.

Dat zei Thomas van de Weerd van Pathé Thuis donderdag tijdens een congres, zo meldt Telecompaper. Een dergelijke dienst lijkt sterk op huidige internet- en telecomabonnementen waarbij de provider ‘gratis’ toegang geeft tot video en films. Denk bijvoorbeeld aan klanten van Vodafone Ziggo die bij hun abonnementen gratis toegang hebben tot content van de Amerikaanse betaalzender HBO.

Voor Pathé zou het aanbieden van onbeperkt films kijken in combinatie met gratis internet een mogelijkheid zijn om zich te onderscheiden van concurrerende streamingdiensten, zoals Netflix en Videoland.

Disney

Van de Weerd verwacht dat partijen als Amazon Prime en Disney de komende jaren meer aan de weg zullen timmeren in Nederland. Donderdagavond maakte Disney-topman Bob Iger bekend dat zijn bedrijf in de tweede helft van volgend jaar wil beginnen met een eigen streamingdienst.

Deze service, die Disney+ gaat heten, zal onder meer de series en films van Marvel, Pixar en Star Wars aanbieden. Na de beoogde overname van 21st Century Fox door Disney komen daar ook series en films van National Geographic bij. De Disney-dienst moet goedkoper worden dan Netflix.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

De Netflix-rivaal van Disney heet Disney+

Kijk ook: Netflix over streamen op mobiel

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube