Beeld © Getty
Beeld © Getty
RTLZ

Hardwareproblemen iPhone X en MacBook Pro aangepakt

10 november 2018 10:37

Apple start een reparatieprogramma voor de iPhone X en de 13-inch Macbook Pro. Een deel van de apparaten kampt met hardwareproblemen.

Dat meldt Apple op zijn ondersteuningspagina.

De smartphonefabrikant laat weten dat bij een onbekend aantal iPhone X-toestellen het aanraakscherm niet naar behoren werkt. Klanten die hier last van hebben kunnen hun displaymodule kosteloos laten vervangen bij een Apple Store. Volgens het bedrijf gaat het alleen om de eerste versies van de iPhone X uit 2017, die deze herfst zijn opgevolgd door de iPhone XS en XR.

Ook een deel van de MacBooks heeft last van hardwareproblemen. Het gaat om de 13-inch varianten van de MacBook Pro zonder touch bar die verkocht zijn tussen juni 2017 en juni 2018. Een deel van deze apparaten heeft problemen met de ssd-opslagschijf, waardoor in sommige gevallen gegevens verloren kunnen gaan.

Eigenaren kunnen via een tooltje op Apple's site controleren of hun MacBook gerepareerd dient te worden. Ook dat kan kosteloos in een van de winkels van de fabrikant.

Door het stof

Het zijn de niet de eerste klachten bij Apple's hardware het afgelopen jaar. Het bedrijf moest eind 2017 door het stof vanwege voor de manier waarop het communiceerde over het expres trager maken van oudere iPhones.

Het bedrijf verlaagde daarop de prijs voor het vervangen van de accu van iPhones. Ook krijgen klanten die reeds hebben betaald voor de vervanging van een iPhone-batterij buiten de garantie sinds mei een vergoeding van 60 euro.