Nieuw sporthorloge Fossil met verbeterde chip
Wearables

Nieuw sporthorloge Fossil met verbeterde chip

12-11-2018 13:36 Laatste update: 13:37

Fossil komt met een betaalbaar sporthorloge met Wear OS die als een van de eerste smartwatches over de nieuwe Snapdragon-chip beschikt.

Fossils nieuwe Sport Smartwatch is de tweede smartwatch op de markt met de nieuwe Snapdragon 3100-chip. Die chip belooft verbeterde accuduur en snellere prestaties. Fabrikant Montblanc bracht in oktober al een smartwatch uit met die chip, de Summit 2, maar dat horloge kost bijna duizend euro. 

Met een prijskaartje van 279 euro is de Fossil Smartwatch Sport is de eerste betaalbare smartwatch met de vernieuwde hardware. Voor die prijs krijg je een volwaardig slim Wear OS-sporthorloge met een hartslagmeter, GPS, NFC, bluetooth, microfoon en 4GB aan geheugen voor de opslag van muziek. 

De Fossil Sport Smartwatch ondersteunt zowel 18mm als 22mm horlogebandjes en is verkrijgbaar met een 41mm of een 43mm behuizing. Volgens Fossil zou het horloge ruim een etmaal mee moeten gaan voordat je hem via de magnetische lader moet opladen. Dat is te verlengen tot twee extra dagen als het horloge in de zuinige batterijmodus staat. De smartwatch is geschikt voor zwemmers en duikers: hij is waterdicht tot een diepte van 50 meter.

Het sporthorloge is in de eerste landen al te koop. In Nederland verschijnt hij pas eind januari, meldt een woordvoerder van Fossil aan Bright. De Nederlandse prijs is nog niet bekend.

Kijk ook: sporthorloge Garmin Forerunner 645

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube