© Bright

'Nieuwe iPhones krijgen zelfde formaten en nieuwe antennes'

De iPhone XR

Betere ontvangst

'Nieuwe iPhones krijgen zelfde formaten en nieuwe antennes'

12-11-2018 09:32 Laatste update: 09:33

De iPhones van volgend jaar zouden dezelfde schermformaten krijgen als die van dit jaar. De toestellen krijgen wel een nieuw type antenne.

De bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo verwacht dat de iPhones van 2019 qua schermgroottes sterk zullen lijken op de toestellen die Apple deze herfst heeft uitgebracht. Zo komen er onder andere weer modellen van 5,8 en 6,5 inch (net zo groot als de iPhone XS en iPhone XS Max) en een toestel met een LCD-scherm van 6,1 inch (net als de iPhone XR).

Nieuwe antennetechniek

Apple zou volgens Kuo zijn nieuwe iPhones uitrusten met twee Liquid Crystal Polymer-antennes én met vier Modified PI-antennes. Op dit moment maakt Apple voor zijn iPhones alleen nog gebruik van Liquid Crystal Polymer (LCP), maar volgens de analist zal het bedrijf daar langzaam vanaf stappen. Een van de redenen daarvoor is dat de leveranciers van LCP naar verhouding hoge prijzen kunnen vragen.

Voor de iPhones die Apple volgend jaar wil uitbrengen, heeft het bedrijf vijf verschillende leveranciers van Modified PI (MPI) op het oog, weet Kuo. Voor de LCP-antennes zal Apple volgend jaar gebruikmaken van een Japanse leverancier.

5G

Consumenten zullen het verschil vermoedelijk niet merken. Van oudsher zijn de prestaties van LCP beter, maar MPI wordt in hoog tempo beter.

LCP enMPI zijn allebei geschikt voor de nieuwe, snelle 5G-netwerken. De eerste iPhones met ondersteuning van 5G zouden volgens bronnen van Fast Company pas in 2020 op de markt komen.

Kijk ook: zo zien de smartphones van 2018 eruit

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube