Volkswagen nu ook te ontgrendelen met Siri
Hey Siri!

Volkswagen nu ook te ontgrendelen met Siri

13-11-2018 08:19 Laatste update: 08:26

Wie een iPhone en een Volkswagen heeft, kan zijn auto nu op slot zetten en ontgrendelen door te praten tegen de virtuele assistent Siri.

Ook is het mogelijk om via de spraakassistent van Apple het alarm in te schakelen, de hoeveelheid benzine te checken, het elektrisch laden te starten of te beëindigen en de verwarming aan te zetten.

Voorwaarde is wel dat Volkswagen-bezitters beschikken over de WV Car-Net-app, schrijft The Verge. Voor het gebruik van deze app, die je verder onder meer helpt te onthouden waar je je auto hebt geparkeerd, is een betaald abonnement verplicht.

De app, die het ook al langer mogelijk maakt om bijvoorbeeld via je smartphone of smartwatch te checken of het dak van je auto wel dicht is, werkt in ieder geval samen met alle Volkswagen-modellen uit 2018 en 2019.

Amazon en Ford

Volkswagen is niet de enige autofabrikant die het gebruik van spraakassistenten wel ziet zitten. Begin vorig jaar sloot Amazon al een deal met Ford over het gebruik van zijn slimme speakers in auto’s. In september kondigde de internetgigant Echo Auto aan: een kleine gadget voor op het dashboard.

Elektrische auto kopen? Hier moet je op letten:

Meer tech-video's? Volg Bright op YouTube