© Twitter / Ziggo Sport F1

Streamingdienst Formule 1 komt naar Nederland

Het moment dat Verstappen Ocon raakt.

Teamradio

Streamingdienst Formule 1 komt naar Nederland

13-11-2018 13:45 Laatste update: 17:24

Vanaf 2019 is de streamingdienst F1 TV Pro ook in Nederland beschikbaar. De dienst wordt in samenwerking met Ziggo Sport aangeboden.

Abonnees van de streamingdienst kunnen het bekijken van Grand Prix-races in de Formule 1 personaliseren. Zo krijgen zij via de app toegang tot twintig camera's die in de raceauto's zitten en kunnen ze live meeluisteren met de teamradio's.

Daarnaast zijn er in de app statistieken van de race te vinden. Ten slotte kunnen de gebruikers van de dienst grasduinen in het historische beeldarchief van de Formule 1. Er worden onder meer oude races en F1-documentaires aangeboden.

Engels commentaar

Volgens Reddit-gebruiker Aiii83 blijkt uit navraag dat F1 TV Pro Engels commentaar zal aanbieden. Formule 1-fans hebben zo een alternatief voor het Nederlandse commentaar van Olav Mol.

Ziggo heeft ook de uitzendrechten voor de Formule 1 tot en met het seizoen van 2021 verworven. Ziggo Sport, dat sinds 2013 de rechten heeft op de Formule 1, zal behalve de races en kwalificatie ook de vrije trainingen uitzenden.